homestappenplanliteratuurlijstcultuurverschillenverantwoordingreageer

Home
Stappenplan
Lessuggesties
Literatuurlijst
Cultuurverschillen
Links & adressen
Verantwoording
Contact


LINKS & ADRESSEN

Er is veel informatie te vinden over rouwverwerking op het internet en bij diverse instellingen. Wat door ons de moeite waard wordt geacht is op een rijtje gezet. De links zijn van sterren voorzien (maximaal 5) waarbij vooral gelet is op praktische informatie die je direct op het internet kunt vinden. Het zegt verder niets over de kwaliteit van de instelling. Het is natuurlijk volkomen subjectief maar het geeft je toch een indruk...

Onderstaand lijstje is natuurlijk bij lange na niet compleet. Heb jij waardevolle links en/of adressen? Of wil je dat ik jouw website vermeld? Mail me deze informatie dan zodat ik de lijst verder kan uitbreiden.

 

www.in-de-wolken.nl
Mooie en praktische site van de gelijknamige stichting. Deze stichting met als drijvende kracht Riet Fiddelaers-Jaspers richt zich speciaal op rouwverwerking bij kinderen. Met name nuttig is een forum voor jongeren. Behalve informatie kun je hier ook diverse interessante en praktische boeken en folders bestellen. 

Finesse
Op commercile basis begeleidt Finesse schoolteams die te maken krijgen met een sterfgeval, zowel in de aanloop naar de uitvaart toe als in de periode erna. Daarnaast kan Finesse zorgen voor persoonlijke liederen, teksten, verhalen en gedichten, geeft men lezingen en is het mogelijk met de school aan een schooltheaterprogramma deel te nemen met de titel Een uurtje afscheid

achter de regenboog
Deze stichting richt zich ook speciaal op kinderen. Er zijn voor zowel kinderen als begeleiders praktische tips te vinden.

rouw.nl
Vrij algemene site over rouw. 

verliesverwerking.nl
Deze site is met name de moeite waard door het lotgenotencontact dat via hen is georganiseerd.

adviesdienst
Kinderen kunnen hier gratis terecht voor advies. Eerder gestelde vragen en de antwoorden daarop zijn na te lezen. De antwoorden op de vragen worden gegeven door Riet Fiddelaers-Jaspers, autoriteit op dit gebied.

Vereniging Ouders van een Overleden Kind (VOOK)
Ook een link voor de nabestaanden. 

rouwverwerking.pagina.nl
Veel links naar pagina's over rouwverwerking, van huisdier tot opa. Het is echter een hele klus om iets te vinden dat echt praktisch bruikbaar is. Ik word altijd een beetje zenuwachtig van zoveel links tegelijk...

Landelijk Bureau Los (slachtofferhulp)
Maliesingel 38
3581 BK Utrecht
tel 030 234 01 16
fax 030 231 76 55
Als er sprake is van een overlijden door een ongeval of een misdrijf kan het Bureau Slachtofferhulp u terzijde staan. Op bovenstaand adres kunt u terecht voor het dichtstbijzijnde adres.

 

 

www.lomo.com
Deze link heeft weliswaar niets met de inhoud van deze website te maken maar des te meer met het uiterlijk ervan. Alle foto's die ik heb gebruikt zijn namelijk afkomstig van deze site. Een verwijzing is dus wel op z'n plaats.